Terug padel, tennis & mini-golf op Tip-Top!

Beste leden,

We hoeven niet langer te improviseren in ons kot, want er zal weer een balletje geslagen worden op Tip-Top! Het klinkt heel eenvoudig, maar vandaag vinden we dat toch wel bijzonder. We zullen dit voorlopig wel op een andere manier moeten invullen dan we gewoon waren.

Vanaf 4 mei kunnen jullie terug:

 • Tennis of padel spelen: 1 tegen 1 
 • Tennis of padel spelen: dubbel - enkel personen die onder zelfde dak wonen
 • Mini-golf spelen  met personen onder zelfde dak of in beperkte groep (max. 3)
  • met in acht name van zelfde strenge regels rond social distancing
  • alle materiaal zal na elke beurt ontsmet worden.

Laten we hopen dat we dit allemaal snel mogen versoepelen om zo binnenkort van een zomer vol tennis 'as usaul' (more or less) te kunnen genieten. We zijn alvast blij met deze eerste stap!

Vele groeten en tot gauw,
Peter & Iris

#besafe #bestrong #savethesummer #PlaySafe&Go

Vragen? Contacteer gerust Peter op 0475 79 69 11 of info@tctiptop.be

Volg zeker ook onze website en sociale media (Instagram & Facebook) voor de laatste updates!

Richtlijnen Play Safe & Go

De richtlijnen van TennisVlaanderen rond Play Safe & Go moeten maximaal nageleefd worden - deze zullen via een QR code ook op Tip-Top geraadpleegd kunnen worden maar neem ze zeker ook van tevoren door. Iedere persoon die een reservatie maakt verbindt zich ertoe deze na te leven. Niet naleven van deze regels kan, indien dit wordt vastgesteld, van het clubterrein verwijderd worden en/of verdere toegang ontzegd worden.

 1. Als club is het momenteel verboden om materiaal (ballen, tennis- en padelracketten) uit te lenen. Ook het clubhuis, terras, de pit-pat, petanque en speeltuinen blijven gesloten
 2. Indien jullie materiaal (nieuwe ballen, rackets, schoenen, tassen) willen kopen of een racket moet bespand worden, gelieve contact te nemen met Peter (0475 79 69 11 - info@tctiptop.be) om dit te regelen.

EXTRA UPDATE 2/5/2020

Naar aanleiding van de publicatie in het Staatsblad van het Ministrieel Besluit van 30 april 2020 zijn zowel de tennisfederatie Tennis Vlaanderen als Tip-Top in snelheid gepakt. Artikel 5 van dit besluit stelt heel duidelijk, en niet voor interpretatie vatbaar, dat fysieke activiteiten in open lucht met maximum 2, steeds dezelfde, andere personen dan jezelf mag gebeuren.

Concreet betekent dit:

 1. Dat alle tennis- en padeltrainingen uitgesteld worden tot minstens 18 mei. Of 18 mei de nieuwe startdatum wordt valt af te wachten, dit hangt af van de beslissingen van de hogere overheid.
 2. Dat elke tennis- en padelspeler voor zichzelf duidelijk moet uitmaken met welke 2 andere sporters hij/zij zal sporten.  Voor de duidelijkheid, wie tennist én padelt doet dit steeds met dezelfde 2 andere sporters.  De combinatie van 2 andere sporters tennis en 2 andere sporters padel is niet toegestaan.

Elke inbreuk op deze regel kan de opschorting betekenen van het openen van onze club wat voor niemand een goede zaak zou zijn. Wij rekenen op jullie burgerzin en verantwoordelijkheid dat het zover niet komt. Iedereen is mee verantwoordelijk: het betreden van de terreinen betekent aanvaarden en uitvoeren van de maatregelen.  Laat ons samen deze opstart in eerste fase correct laten verlopen zodat wij allemaal kunnen uitkijken naar het verdere goede verloop van onze geliefde sport.

Verplicht alles digitaal (voor padel en tennis)

NIEUW: Volg onderstaande werkwijze!

 1. Maak je alvast lid om voordelig te kunnen tennissen of neem een padelabonnement om onbeperkt te kunnen padellen deze zomer.
  Wil je als gast spelen, dit kan: registreer je op de site van Tennis Vlaanderen en volg dezelfde stappen.
 2. Laad ook je speelsaldo op
 3. Reserveer je terrein via de app of de site van Tennis Vlaanderen.
 4. Kom spelen maar lees zeker ook eerst de richtlijnen en bijkomende maatregelen in de strijd tegen Corona (iedereen is hier zelf voor verantwoordelijk): deze kan je hieronder terugvinden.

Meer info over onze tarieven en handleiding over al deze stappen vind je hier.

> SUPERTIP: installeer de clubapp!

Handleiding registratie, aansluiting, speelsaldo & terreinreservatie

Handleiding clubapp

Hoe ziet mijn speelmoment er uit?

 1. Je doet thuis je sportuitrusting aan.
 2. Net voor je vertrekt ga je naar het toilet. De toiletten op de club zijn open omdat we aparte toiletten hebben maar bij voorkeur worden deze zo weinig mogelijk gebruikt.
 3. Je neemt mee:
  • je racket,
  • de gemarkeerde ballen,
  • een handdoek voor je zweet (leg deze steeds in je rugzak terug in apart compartiment),
  • een paar handschoenen of een extra (hand)doek,
  • eventueel een flacon met handgel,
  • eigen drank en snacks en plastic zakje voor het afval,
  • ...
 4. Je komt toe op het gereserveerde moment en je begeeft je onmiddellijk naar jouw terrein.
 5. Alvorens je op het terrein gaat was je je handen via de handgel die aan de omheining hangt.
 6. Je speelt tennis of padel (enkel), elk met zijn eigen gemarkeerde ballen.
  • Elke speler speelt steeds met de eigen, gemarkeerde ballen.  Speel uitsluitend met gemarkeerde ballen.  De ballen kun je markeren met een alcoholstift of balpen.
  • Maak duidelijke afspraken met je 2 vaste speelpartners hoe elk de eigen ballen markeert.  De ene speler kan de ballen markeren met "een kruis", de andere speler met "een cirkel" of met "stippen".  Jij neemt enkel jouw gemarkeerde ballen in de hand om het spel aan te vatten, hetzij via onderhandse of bovenhandse opslag.
  • Ligt een bal van je vaste speelpartner op jouw speelveld, dan heb je 2 manieren om met die bal om te gaan.  Of je rolt de bal naar de overkant met je voet of met je racket, of je tilt de bal op tussen de top van je racket en je voet en je slaat de bal naar de overkant, dit alles zonder de bal met de hand aan te raken.
 7. Bij een eventuele kantwissel draai je met de klok mee.
 8. Op het einde berg je alles zo snel mogelijk op en veeg je het plein zonder hierbij te vergeten je eigen handschoenen aan te trekken of je extra (hand)doek te gebruiken.  Neem ook je alle afval mee naar huis!
 9. Bij het verlaten van het terrein was je nogmaals je handen met de handgel en verlaat je onmiddellijk de club.
 10. Keep in mind the social distancy!!

Wat te doen als je niet in de politiezone Westkust woont?

De politie verricht op regelmatige basis controles aan de toegangswegen ifv niet-essentiële verplaatsingen. Wie als Tip-Top-lid in een gemeente woont buiten de politiezone Westkust (De Panne, Koksijde, Nieuwpoort) doet er best aan een bewijs van zijn lidmaatschap bij zich te hebben (zonder enige vorm van garantie dat de doorgang verleend wordt).

Let wel: er is geen enkele garantie dat "een gastspeler" toegang verleend wordt tot de politiezone Westkust.

Je hebt 2 mogelijkheden:

 1. Je kunt het detail van je clubabonnement tonen op je smartphone (spelersdashboard website Tennis Vlaanderen) of hiervan een printscreen maken, afdrukken en in je sportzak steken.
 2. Je kan ook "je profiel" op de ClubApp tonen.

Contact

TC TIP TOP
Leopold 2 laan 112
8670 Oostduinkerke

+32 (0)58 51 32 19
info@tctiptop.be

Waar vind je ons?

In Oostduinkerke-Dorp neemt U richting Oostduinkerke-Bad. Iets voorbij de grote kerk, naast danscafe de Viking bevindt zich TC Tip Top.

Wanneer open?

We zijn meestal open vanaf eind maart. Tijdens de vakanties iedere dag, buiten seizoen op maandag gesloten.

Gesloten van november tot en met maart.